MODULEX BVB-PRODUKTER FÖR BYGGINDUSTRIN.

På Modulex tror vi på att använda miljövänliga material i vår skyltproduktion och vi försöker hela tiden göra vårt utbud grönare. Med hjälp av vårt stora sortiment av material och produkter kan våra specialister på våra fabriker över hela världen förverkliga vilket skylt-koncept som helst. Genom att använda våra BVB-certifierade produkter bidrar du till en mer hållbar värld med låg miljöpåverkan och långa livscykler.
 
“Byggvarubedömningen” (BVB) är ett svenskt databasverktyg för miljöbedömning och som framhåller miljövänliga byggmaterial. Det har blivit ett effektivt verktyg för att dokumentera material och verifiera deras innehåll och miljöpåverkan samtidigt som det ger byggindustrin ett verktyg för hållbara val. Se nedan vilka Modulex-produkter som finns i BVB:s databas.

 

BVG Assessed products bvb Logo Modulex Sweden

GREENBOND™
(157415)

Gjort av FSC-papper och polyester-film är detta material standarden för UV-printade material. Det har samma goda egenskaper för applicering och utseende som ACM men ett koldioxid-avtryck som är 41% lägre.

ETRONIT
(156480)

Etronit är ett material, gjort av FSC- och PEFC-papper från Nordens skogar.
 
Detta miljövänliga skyltmaterial har ett koldioxid-avtryck som är 53% lägre än akryl och 41% lägre än aluminium-kompositer (ACM). Finns tillgänglig i 8,12,16mm.