Oops...
Slider with alias none not found.

KONINGIN ELISABETHZAAL

Maart 2 – 2022.

In november 2016 opende de splinternieuwe Koningin Elisabethzaal haar deuren. Het architectenbureau Ian Simpson uit Manchester ontwierp het complexe en unieke concept en werkte hiervoor samen met Kirkegaard Associates uit Chicago en Bureau Bouwtechniek.  Ian Simpsons team creëerde een inspirerend, flexibel, krachtig en energievriendelijk gebouw met een uitzonderlijke combinatie van historische en nieuwe elementen. Het gebouw is helder en elegant, een symbool in de stad en een bron van inspiratie voor iedereen. Waar de vroegere zaal amper 6 op 10 haalde wat akoestiek betreft doet de nieuwe versie met een score van 9,3 een stuk beter. Daarmee komt de Koningin Elisabethzaal op hetzelfde niveau als gelijkaardige zalen in Amsterdam, Wenen en Boston.

De Koningin Elisabethzaal is een bijzonder stuk erfgoed met een rijk verleden. De oorsprong van deze zaal, en trouwens ook van het residentieorkest Antwerp Symphony Orchestra, ligt bij de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen. De KMDA is een vereniging gericht op zoölogie en natuurbehoud. In 1895 kwam de directie van het KMDA op het idee om dierentuinconcerten te organiseren in de ZOO van Antwerpen. Dit luidde het begin in van de huidige Koningin Elisabethzaal. Al sinds 1897 bevindt er zich op de locatie van de Elisabethzaal een feestzaal, maar het was pas in 1960 dat Koningin Elisabeth de eigenlijke concertzaal opende. 

De bewegwijzering is volledig uit gevoerd in Modulex Infinity basic.  Alle panelen, zowel in standaardformaat als in maatwerk, werden gelakt in een speciale koperkleur, net zoals diverse andere elementen in de prachtige architectuur.  We zijn blij met deze mooie realisatie.

Share a link

Square Icon