Aarhus Universitetshospital

Aarhus Universitetshospital (AUH) er et af landets største sygehuse og er med sit samlede areal på 1.200.000 m2 på størrelse med en mindre provinsby. At sikre en succesfuld navigering rundt på dette enorme område har været en kæmpe udfordring for Modulex og hospitalets projektledelse anført af arkitektfirmaet C.F. Møller.

Hospitalet fungerer som universitetshospital, regionalt center og hovedhospital for indbyggerne i Aarhus og har været fuldt funktionsdygtigt under hele udvidelsesperioden. Et konsortium af arkitekt- og ingeniørfirmaer har stået for projektet, herunder også C.F. Møller, som havde ansvaret for implementeringen af alt interiør inklusiv wayfinding og skiltning.

Hospitaler har meget specifikke behov og høje krav til wayfinding systemer for at kunne guide de mange forskellige typer af brugere. Gruppen af medarbejdere er stor med mere end 10.000 ansatte, der inkluderer både læger, sygeplejersker, portører og rengøringspersonale, mens gruppen af besøgende omfatter såvel pårørende som patienter med vidt forskellig social baggrund og alder. Et så bredt spektrum af brugere stiller store krav til et wayfinding system.

Skiltningen er designet til at hjælpe patienter med at finde vej til rette sted i rette tid og i er overensstemmelse med den overordnede strategi om at gøre wayfinding så enkel som muligt ved fx at anvende farvekoder både udenfor og inde i bygningerne.

Via Exterior og Interior komponenterne er udviklet i samarbejde med C.F. Møller og leveres som pyloner, nedhængte skilte, vægmonterede skilte og vingeskilte med eller uden lys. Via giver en fleksibilitet, som er særdeles egnet til at imødekomme fremtidige krav, og de kan hurtigt afmonteres og flyttes, uden at man behøver fjerne beslaget.

Share a link